PetitQuestions

Al je vragen beantwoord

Ik wil een ander ontwerp van de Petit Place, kan dat?

Samen met onze vormgever/modulator kun je tot een andere vorm komen.

Petit Place maakt voor de constructie van de woning gebruik van de open source beweging Wikihouse. Dankzij het principe van open source worden continu nieuwe modulaties gedeeld. Zo kan bijvoorbeeld de lengte, breedte en hoogte van de woning aangepast worden. Uiteraard dient deze vorm binnen de kaders te blijven van de bouw- en bevestiging principes. Iedereen kan de informatie delen op de open source; natuurlijk willen wij dit ook voor jou doen om samen tot het specifieke product te komen.

Waar vind ik goede meubels voor mijn Petit Place?

Het online warenhuis Opendesk biedt meubilair speciaal ontworpen voor de Petit Places. Dankzij Opendesk worden tijdrovende en dure verzendingen, showrooms en opslag overbodig.

Heb ik een vergunning nodig om deze woningen te bouwen?

Dit is afhankelijk van de gemeentelijke overheid, regelgeving en de locatie waar je het huisje neer wilt zetten. Gemeenten omarmen veelal de ‘Tiny House’ woonvorm als een nieuwe, soms experimentele woonvorm om specifieke doelgroepen aan een woning te helpen. Wij kunnen helpen bij de aanvraag van een vergunning.

Hoeveel kost een Petit Place?

Een Petit Place woning begint bij ca. € 25.000,- casco. De prijs van een sleutelklare woning bedraagt ca. € 2.000,- / m2 woonoppervlakte. Prijzen zijn inclusief BTW. Casco omvat gebouwschil, isolatie, waterkerende folie, kozijnen en glas. De sleutelklare woning omvat gebouwschil, isolatie, waterkerende folie, kozijnen, keuken, badkamer, gevelbekleding, vloerafwerking en installaties.

Kan ik een hypotheek krijgen voor deze woning?

Tiny Houses zijn een nieuw fenomeen. Inmiddels zijn diverse financiële instellingen en banken er mee bekend en kunnen hiervoor een hypotheek verschaffen. Indien gewenst kunnen wij hiermee helpen.

Beschikt een Petit Place over gas, water, licht en elektriciteit?

Petit Place wordt vervaardigd van duurzame materialen. De woning is goed geïsoleerd en heeft een RcWaarde van 7+. De gevel is ademend ontworpen en daardoor ontstaat een prettig binnenklimaat. Vergelijkbaar met een goede outdoorjas; waterdicht maar ademend zodat vocht door de schil naar buiten kan. Uiteraard kan de Petit Place uitgevoerd worden met een keukenblok, douche, toilet, water, elektriciteit en eventueel vloerverwarming. De huisjes worden ‘gasvrij’ geleverd.

Mag ik het gehele jaar wonen of is het meer een vakantiewoning?

Het antwoord hierop is locatie gebonden. De Petit Place is geschikt voor permanente bewoning.

Kan ik alles zelf of heb ik een timmerman nodig?

Het Petit Place materiaal wordt gekocht als bouwpakket en aan je opgestuurd inclusief een duidelijke handleiding en het direct noodzakelijke gereedschap, zoals een hamer en een trap. Incidenteel heb je een boortol met schroeven en een schuurmachine nodig. Heb je twee linkerhanden en niet het vertrouwen dat het goedkomt? Informeer dan naar onze mogelijkheden.

Hebben wij jou nog niet voldoende informatie kunnen geven over de Petit Places en ben je op zoek naar nog meer antwoorden? Wij hebben de meest gestelde vragen uitgewerkt en hopen hiermee jou van voldoende informatie te voorzien. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.

Deel deze pagina op